Hampan i framtiden

I många länder bedrivs idag en intensiv forskning om hur hampan stärker kroppens eget system för att förbättra sin hälsa och hålla sig frisk. Många tror att detta kan vara vårt nya ”Superhälsomedel”.

Precis som många andra växter som Jordens fantastiska natur frambringat under miljontals år, stärker hampan kroppens eget system på ett övergripande sätt. Detta bör inte innebära att de naturliga substanserna från industrihampa ska klassas som läkemedel. I så fall borde man klassa alla andra konstaterat effektiva ämnen från exempelvis blåbär, gurkmeja, chiafrön, gojibär, ingefära och tusentals andra växter som läkemedel. Vi måste väl själva fritt få välja hur vi ska ta del av naturens gåvor?

Runt om i världen forskar man som sagt på cannabinoider, både de som vi själva producerar i vår kropp och de som kommer från hampa. Vårt förhållningssätt till produktionen av hampa har gjort Scandinavian Hemp till föremål för intresse från vetenskapligt håll, då forskare kontaktat företaget just för att de vill undersöka hur hampans samverkande ämnen kan främja hälsa och allmäntillstånd.

Vår förhoppning är att denna forskning leder till att man i framtiden öppnar dörren för nya vägar till hälsa, där det blir vanligt att använda naturliga, ofarliga ämnen utan stora kostnader och farliga biverkningar.