Köp och leveransvillkor för återförsäljare

För återförsäljare

Som godkänd återförsäljare av Scandinavian Hemps produkter har du 50% rabatt på order över 2000 kr och 35% rabatt på order över 1000 kr. Minsta order belopp är 1000 kr exkl. moms eller minst 10 st av samma produkt. Produkterna skickas fraktfritt via DHL med spårning. Avisering via SMS när ordern är fördigbehandlad.

Betalning i vår webbshop: med faktura
 Vid betalning via faktura samarbetar vi med Billmate. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
Samtliga fakturor är av Scandinavian Hemp överlåtna till Billmate.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.
Delbetalning
Genom vårt samarbete med Billmate kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst.
Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 040-30 35 00 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Allmänna villkor Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation
Betala med kort
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa och  MasterCard.
Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.
Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Allmänna villkor hittar du här.

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Ändra eller avbeställa order
För att ändra eller avbeställa en order måste du kontakta oss så snart som möjligt genom att ringa eller skicka en epost. Vi skickar normalt inom 1-2 dagar, så ändring eller avbeställning måste göras inom den tiden. Är ordern redan skickad har vi ej möjlighet att göra förändringar utan ordern kommer skickas efter hur den var beställd.
Ej uthämtade försändelser
Vid utebliven uthämtning av försändelse debiteras kunden för tur och returfrakt samt en expeditionsavgift. Den totala summan som debiteras är 190 kr inkl. moms. Försändelser ligger normalt 14 dagar på uthämtningsstället innan det returneras till oss.
Återbetalningsgaranti

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Vi tar emot din felanmälan och skickar dig en förfrankerad returblankett. Skicka tillbaka produkten i det skick som den mottogs med en  felanmälan, så får du en felfri eller rätt vara skickad till dig. Den fellevererade varan skall vara i oanvänt och oskadat skick (om den inte skadats av frakten).
Vid eventuell leveransförsening, och du inte godkänner vår nya leveranstid, har du rätt att häva köpet. Har du förskottsbetalat och på grund av en leveransförsening orsakad av oss, vill häva köpet återbetalar vi pengarna inom 20 dagar.
Obs! Innan du returnerar defekt eller fellevererad vara måste du kontakta oss för att få reklamationen godkänd och returportot betalt.
Leveranstid & leveranssätt
Produkterna finns oftast i lager och leveranstiden är därför normalt 2–4 arbetsdagar inom Sverige.
I Sverige skickas varorna alltid med varubrev eller postpaket beroende på försändelsens vikt. Om försändelsen skickas med paket, krävs legitimation vid uthämtning. Har du inte fått din beställning efter en vecka ska du kontakta oss.
Om din beställning är mindre och väger under 2 kg, Kan den komma att skickas som varubrev.  Din försändelse kommer om det är möjligt att delas ut i brevlådan.
Om din beställning är större eller väger över 2 kg kommer den att skickas som paket och fraktas till uppgiven adress I vissa fall kan du få hämta varorna hos ditt fraktombud efter mottagen avisering. Det är viktigt att korrekta uppgifter anges för aviseringen eftersom det annars kan leda till att beställningen skickas i retur till oss.
Åldersgräns
Om du är under 18 år måste målsman godkänna beställningen. Detta på grund av att omyndiga personer enligt svensk lag ej kan ingå avtal, och därmed heller inte ingå ett köpavtal.
Allmänna villkor

Samtliga produkter vi säljer är godkända att användas i Sverige. Alla produkter som säljs hos oss är endast ett komplement till råd från din läkare och/eller terapeut och är inte tänkt att på något sätt ersätta eventuell läkarundersökning eller behov läkarvård.

Produkterna på scandinavianhemp.se bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Den rekommenderade dagliga dosen som anges på förpackningen bör ej överskridas.  Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkterna.

OBS. poängsystemet gäller inte för återförsäljare

Scandinavian Hemp är en del av
Nya Aspens AB
Påverås, Östergården 1
521 92 Falköping
Org.nr. 556625-0311