Varför hampa?

Hampa är en av de mest mångsidiga och användbara växter man känner till, men det är först på senare tid den har börjat återta sin mest betydelsefulla roll i samhället: som näringskälla.

Hampa har med sina unika egenskaper, under flera tusen år, varit en basföda som innehåller mycket mineraler och andra nyttiga ämnen.

Detta är något det moderna samhället blir mer och mer medvetet om. Växten är en utmärkt källa till essentiella fettsyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler, men den mest unika egenskapen hos hampa är att dess näringsämnen förekommer i det som kallas hög biotillgänglig form, dvs det är lätt för vår kropp att tillgodogöra sig alla dessa ämnen.

Den färskpressade hampfröoljan vi tillverkar är den produkt som innehåller flest näringsämnen, inte minst omega 3 och 6, i perfekt balans.

Dessutom finns i vår kropp substanser (endocannabinoider) som har en mycket viktig uppgift, bla för  vårt nervsystem och dessa ämnen är i stort sett identiska med de som finns i hampa. Phyto-cannabinoider kallas de substanser som finns i hampa. Det finns över 400 olika intressanta ämnen i hampan och dessa ämnen samverkar på olika sätt med varandra.

Det finns över 400 olika intressanta ämnen i hampan och dessa ämnen samverkar på olika sätt med varandra. Intressant är att hampan använder cannabinoiderna till att främja sin egen hälsa. Cannabinoider har antioxidativa egenskaper som skyddar blad och blommande strukturer från ultraviolett strålning.

Vi framställer dessa från svensk hampa som odlas giftfritt på odlingar långt från vägar och bebyggelse, ibland mitt i skogen. Framställningen av Hampaolja sker på ett ytterst skonsamt sätt som bevarar alla aktiva ämnen i plantan. Detta har visat sig befrämja effekten och minskar då behovet av att inta stora mängder. Det är helt enkelt mycket effektivare när alla ämnen kan samverka synergiskt. Koncentrat framställda i laboratorier där allt utom en enda Cannabinoid har avlägsnats har fortfarande en effekt men är klart sämre än omanipulerade produkter.

Tillbaka till första sidan